/  Семена, саженцы и посевные материалы  /  Семена кормовых трав  /  Продам насіння суданської трави Білявка (сорго...
Продам / купить
Продам насіння суданської трави Білявка (сорго суданське), світле зерно, Синельниково
Продам насіння суданської трави Білявка (сорго суданське), світле зерно
Продам / купить

Продам насіння суданської трави Білявка (сорго суданське), світле зерно, Синельниково

Регион: вся Украина, Днепропетровская обл. / Синельниково   (М. Синельниково)
Архивное объявление
Найти похожие
Насіння суданської трави (сорго суданське) - Білявка.

Сорт суданки "Білявка" використовують на зелений корм і сіно, середньостиглий.

Період вегетації: 110-125 днів.

У Державному реєстрі сортів рослин України з 2008 р.

Зони вирощування: Полісся, Лісостеп, Степ.

Урожайність: зеленої маси лише на рівні 18.6-47.2 т/га, насіння 1.4-2.2 т/га.

Рослина: висота залежить від ґрунтово-кліматичних умов. Під час вегетації при першому укосі 130-165 см, при другому - 90-100 см. Рослини добре розвинені з хорошим листям (34,4%). При першому укосі формує 3,1; при другому - 3,8 стебла на кожну рослину.

Стебло: діаметр стебла лише на рівні зрізу рослини 0,92-1,27 див.

Волоть: розлога з гарною пилковою здатністю, солом'яного забарвлення, довжина 24-31 см.

Зерно: світло-коричневе, щільно вкрите колосовими лусочками.

Стійкість (з 9 балів):

До вилягання – 9 балів
До осипання – 9 балів
До посухи – 9 балів
До поразки основними хворобами – 9 балів
Формує 2 укоси, а в окремі роки та 3.

Добре реагує на зрошення та високий агрофон. (//agrarka.com)

Норма висіву.

Норма висіву суданки (сорго суданського) для сіна становить 50-100 кг/га (оптимально 70-100 кг/га), для одержання насіннєвих посівів - 25-35 кг/га.

Суданська трава (сорго суданське) - це культура, яка найкраще стартує з усіх соргових культур, але треба все ж таки пам'ятати, що вона є африканською культурою, тобто. батьківщина її – Африка. І так, як вона дуже любить температуру, то при температурі на глибині залягання +20, і так само середній температурі на вулиці - не нижче середньодобової +12 - +14 - суданка має хороший старт, якщо ж не вистачає температури - у неї старт сповільнюється. Так, за хороших оптимальних умов, наприклад, у зоні Синельникове, Дніпропетровської області – при посіві у першій декаді травня, Ви можете отримати сходи на 5-6 день. Якщо буде прохолодно, то буде затримуватися подальший розвиток, якщо буде оптимальна температура, наприклад, Ви посієте її вже в кінці травня, то не відчуєте цього уповільненого розвитку на наступних етапах розвитку.

Що можна відзначити, що вже через 40 днів можна косити повноцінний великий укос. Тут треба зробити застереження, що косити навіть краще вже за 30 днів.

Якщо у Вас хороша температура і суданка стартує, то при висоті вже близько 50 см потрібно починати укіс, для того щоб отримати гарне, тонкостебло.

Суданка як сидерат.

Суданська трава (сорго суданське) вносить величезну кількість органічної речовини в ґрунт при закладенні. Ця висока, швидкозростаюча, теплолюбна однорічна рослина душить бур'яни, пригнічує деякі види нематод і проникає в глибокі шари ґрунту, відмінний спосіб порушити життєвий цикл багатьох хвороб, нематод та інших шкідників.

Суданська трава (сорго суданське) - кращий сидерат після збирання бобових, оскільки споживає багато азоту. За рахунок величезної біомаси та підґрунтової кореневої системи суданка за рік відновлює родючість виснаженого та ущільненого ґрунту.

Має агресивну кореневу систему, що є аератором ґрунту. Підкошування зміцнює та гілкує корінь суданської трави

у 5-8 разів! Товщина стебла досягає 4 см у діаметрі, висота – до 3 метрів. Найголовніша якість її те, що під нею гине будь-яке бур'ян, за одне літо виводить дводольні бур'яни, навіть пирій, нарівні з гербіцидами на основі 2,4 Д. У бур'янів немає шансів проти такого сидерату.

Змішані посіви

Технологія змішаного посіву — це спільне вирощування однією полі двох (бінарний) і більше культур. Порівняно з одновидовими посівами він досить ефективно вирішує проблеми підвищення врожайності та стійкості рослин до стресів. У змішаному посіві рослини взаємодіють одна з одною, повніше використовують ґрунтову родючість, оскільки коренева система різних культур розвивається в різних горизонтах ґрунту та сонячну енергію надземна маса рослин формує в різних ярусах.

Практика показує, що вирощування суданської трави (сорго суданського) у змішаних посівах з багатими на білки кормовими культурами (кормовий горох, соя, кукурудза, соняшник) дозволяє не тільки отримати більш цінний і поживний корм, а й значно підвищити врожайність посівів.

Рекомендуємо підбирати культури, у яких терміни сівби збігаються, норми висіву невисокі, обидві культури посухостійкі, тоді в умовах посухи між ними практично немає конкуренції. Хорошим поєднанням є ранній соняшник СУР та суданська трава.

Ефективність технології змішаного посіву досягається за рахунок підвищення родючості грунту та якості продукції, зниження кількості мінеральних добрив та гербіцидів.
Дополнительно
ID объявления: #40122 (добавлено зарегистрированным пользователем)
Постоянный адрес объявления: 
Показов / просмотров за сегодня: ?, всего: ?
 
Похожие свежие объявления
Среди них есть много интересных...
Насіння суданської трави Білявка
Синельниково
17-04-2024
ru
/ru/
0